Categories

Visitors

Meta

Shade of green

All about music

Eurosonic vrijdag Boys, boys, oh boys


Grant Campbell
De bovenzaal bij de Spieghel is volledig gevuld. Maar wat wil je ook: Grant Campbell treedt op. De Schotse singer-songwriter maakt heerlijke folk muziek en fantastische whiskey-poffertjes. Helaas heb ik niet voldoende kunnen zien en horen om een goede mening te kunnen vormen van het optreden.

Cosmo Jarvis
Wat een muzikaal talent! Cosmo is nog maar 20, maar heeft al een flink muzikaal leven achter zich. Zijn stijl is niet makkelijk te omschrijven: soms maakt hij surfachtige liedjes, soms neigt het meer richting hiphop. Meestal zijn het jeugdige nummers over volwassen worden, want Cosmo wil nog niet echt volwassen worden. Maar dat is ook nog nergens voor nodig: voor zijn 20 jaar heeft hij sterke nummers, mooie teksten en weet hij zijn snaar- en blaasinstrumenten fantastisch te bespelen. Zeker een hoogtepunt. Wel een tip: niet vooraan gaan staan, Cosmo spuugt zijn frustraties graag uit…

Delorentos
Ik zag niet veel, maar ik hoorde alles. Delorentos lijkt op het eerste gezicht als een standaard rockband, maar niets is minder waar. De Ierse heren weten krachtige en sterke nummers neer te zetten die goed in het gehoor liggen. Weinig vernieuwends, maar wel sterk.

Soma
Soma is hard, heel hard. Maar dat kwam doordat ik tegen de geluidsbox stond aangeklemd… Soma is een Franse band die hedendaagse pop met ouderwetse rock weet te combineren. Maar ik geef toe: wat klinkt het lekker! Teksten die je snel meezingt en gitaarrifjes die blijven hangen. Zeker de single “Get Down” is een lekkertje.

Jasper Erkens
Ik ben een grote fan van Jasper. Die stem, die teksten en dat voor zo’n jonge jongen. Het is allemaal nog niet erg vernieuwend, maar met zo’n stemgeluid, gitaarkennis en gevoel voor muziek: hij kan nog een grote worden.

Adam Tensta
Zweedse hiphop? Alweer? Ja, maar niet zomaar een rapper! Adam staat op het podium alsof hij het heeft meegenomen. Het podium is zijn bezit, de muziek is zijn leven. Het wordt een heerlijk feestje, die eigenlijk wel erg kort duurt.

Young Guns
Even snel naar Vindicat waar Young Guns optreed, een nieuwe posthardcore band uit het mooie Engeland. Alle energie eruit rocken, wat een strak plan. En we waren niet de enige die op dat idee waren gekomen, want de kelder bij de grootste studentenvereniging van Nederland is overvol. Ergens klinken ze als de nieuwe Lostprophets, The Blackout of Fightstar en dat zijn drie bands die ik regelmatig live heb gezien. Alleen een groot verschil met deze bands is dat zij al duidelijk meer podiumervaring hebben. Young Guns klinkt lekker, maar het geluid is nogal zwak en rommelig. Jammer…Leave a Reply