Categories

Visitors

Meta

Shade of green

All about music

Nederlands talent met een goed humeur


(Noorderslag)

C-mon & Kypski & Metropole orkest
De Noorderslag opening waar je bij moest zijn. Een fantastisch orkest en de rasechte muzikanten van C-mon & Kypski komen laten zien wat Nederland qua muziek in huis heeft. Natuurlijk kan je bij een groots optreden als deze weinig fout doen, zeker niet als je ook nog artietsen zoals Giovanca, Jiggy Dje & Turk, Anneke van Giersbergen, Benjamin Herman & Jules Deelder, Janne Schra en Torre op het podium vraagt om je set te versterken. Een heerlijk relaxte opening. Jammer dat het optreden zich vooral richtte op de grootsheid van het orkest en de artiesten, dan op de muziek.

Di-rect
Di-rect speelt in de klein Nederland 3 zaal, waar tegelijk live opnames worden gemaakt. De zaal is vol, dus de bewakers zijn druk bezig de stroom van bezoekers te begeleiden. Di-rect speelt weinig van de oude nummers, maar laat het publiek vooral kennismaken met nieuwe nummers. De stijl is anders, een meer hedendaagse poprock/postpunk geluid. Hoewel de nieuwe frontman nog moet wennen aan alle aandacht, staat er op het podium een complete band, daarover is geen twijfel.

Waylon
Nog snel pik ik twee nummers van Waylon mee, maar door die twee nummers kan ik wel meteen een mening vormen. Wat een artiest! Waylon zingt zuiver, swingt en heeft prettig contact met het publiek. En dan heb ik het nog niet eens over de heerlijk soulvolle nummers.

Destine
Wie Destine op Lowlands heeft gezien, zal verbaasd zijn door het niveau waarop Destine zich nu bevindt. Toch staan de heren een beetje onzeker op het Serious Talent stage van 3FM. De heren worden gadegeslagen door een groep nieuwsgierige journalisten die met hun armen over elkaar geconcentreerd luisteren. Er staan geen gillende meiden voor het podium. Destine weet daar overduidelijk niet goed mee om te gaan, hun spel is wat rommelig en ze klinken een beetje onzeker. Maar het is duidelijk: voor hun doelgroep weet Destine precies wat ze doen. Pakkende, vrolijke en leuke liedjes spelen.

Laura Jansen
Wat een stem… Laura Jansen weet wel hoe ze het publiek kan warm maken. Haar nummers zijn rustig, beheerst en lief. Ze weet waar ze over zingt. Helaas kan door haar pose (zittend achter een piano) en de rustige nummers, het optreden een beetje saai overkomen.

Wende
Wende is een rasmuzikant. Welke muziek ze ook maakt, het blijft mooi en krachtig. Helaas was ze vandaag niet op haar sterkst. Haar stem klonk wat zwakker dan normaal en haar nieuwe muziekstijl past minder goed bij haar dan de Franse chansons die ze eerst zong. Maar mag je eigenlijk commentaar hebben op zo’n muzikaal iemand?

Promo
Normaal heb ik niet veel met DJ Promo. Maar bij Noorderslag probeerde Promo het publiek te overtuigen dat hij zoveel meer is dan een hardcore dj. Deze avond draaide hij vooral nummers van zijn TopNotch EP genaamd Boombox op Duizend. Flinke Namen, Zwart Licht en Aux Raus stonden ook op Noorderslag en dit zijn de heren die met hem samenwerken op de EP. Een kort, maar goed feestje dit optreden.

Go Back To The Zoo
Het is een feit dat Electric een aanstekelijk nummer isl. Maar of Go Back To The Zoo ook zo aanstekelijk en vrolijk op het podium is, valt nog te bezien. De band staat op het Serious Talent stage van 3fm. En ja hoor, het is zeker een vermakelijk optreden. De liedjes zijn vrolijk en staan als een huis. Alleen jammer dat de band de setlist een beetje afraffelt…

Want Want
Want Want zijn helden. Ik ben dol op de Nederlandstalige punkrock liedjes van de heren uit Kampen. Ze staan midden in de nacht op Noorderslag en mogen het festival afsluiten. En dat lukt aardig. De mensen kunnen, ondanks de hoeveelheid alcohol in het bloed, nog behoorlijk mee feesten op de vrolijke nummers over kippen, vrouwen en ansichtkaarten.

Leave a Reply