Categories

Visitors

Meta

Shade of green

All about music

Unofficial Eurosonic After Party!


Via Twitter werd ik benaderd voor de Unofficial Eurosonic After Party! Hard gaan op DJ Sandeman, Maskinen en De Grote Vinnie, Donnie & Sjakie show. En een exclusieve dj set van Ou Est le Swimming Pool. Daar moesten we bij zijn natuurlijk.


De Blauwe Engel is normaal niet een kroeg waar je binnenkomt met een hemdje en sportschoenen aan. Maar nu wel, want dat is nou eenmaal de dresscode van Vinnie, Donnie en Sjakie. Dit Amsterdamse drietal weet wat een feestje is. Of ze nou op Mysteryland staan of tijdens het Rauw festival, het dak gaat er altijd van af. Zo ook deze avond in Groningen.


DJ Sandeman weet iedereen al meteen op de dansvloer te krijgen, als hij zijn succesvolle 3voor12 jaarmix nog eens dunnetjes overdoet. Al gaat hij dit keer niet (alleen) voor de knalharde hits, maar vooral voor de knalharde beats.


Ook de Zweedse rappers Afasi, Frej, Eboi en Adam Tensta zijn in de Blauwe Engel. Achter in de engel nemen ze bezit van de kleine ruimte voor de wc. De bezoekers staren de Zweedse heren van Maskinen verbaasd aan als deze springend, stuiterend en rappend door het cafĂ© gaan. Maar als een klein groepje naast de heren op het geimproviseerde podium klimt en mee begint te dansen en springen (ik was er zelf een van…) komen alle Eurosonic festivalgangers los. Af en toe moeten de rappers opzij voor toiletbezoekers, maar ze laten zich door niets afleiden. Ze springen op de bar en zingen alle hits van Dansa Med Vapen tot aan Pengar. Heerlijk!


Het is niet zo raar dat de heren van degrotedjshow zo’n show kunnen neerzetten. Ze komen immers uit het huis van Bmkltsch Rcrds. Juist, van Boemklatsch, zeer bekend door de energieke dj sets waarmee ze het publiek zowel op dancefeesten als Lowlands op de dansvloer krijgt. Dat lukt Vinnie, Donnie & Sjakie ook makkelijk. Tot in de vroege uurtjes feest een select groepje op alle hete hits om vervolgens bezweet, moe, maar voldaan weer in bed te kruipen. Wat een einde van het Eurosonic festival!

Leave a Reply