Categories

Visitors

Meta

Shade of green

All about music

Game nerds en Owl City


Owl City (voorprogramma Lights) | 23 februari 2010 | Melkweg

Halverwege november werd bekend dat Owl City naar de Melkweg zou komen. Alleen de diehard emo/synthpopliefhebbers kochten een kaartje voor dit intieme concert in de kleine zaal. Maar in december liep het plotseling storm met de kaartverkoop, doordat Owl City in de hitlijsten stond met het nummer Fireflies. Het concert werd dan ook verplaatst van de kleine zaal naar de Max en was binnen een paar dagen uitverkocht. Opeens waren de emokids in de minderheid. De grootste groep bestond uit verlegen game nerds…


Lights (c) Marleen de Roo


Lights
Lights is ook een verlegen game nerd. Ze heeft een verslaving voor World of Warcraft, waar vaak naar gelinkt wordt in haar liedjes. Maar met haar lange bruine haren, prachtige ogen en slank postuur, weet ze ook buiten het vituele web de jongens te overtuigen. Vooraan staan dan ook vooral jonge jongens die tegen haar opkijken. De grootste groep mensen heeft echter nog nooit van haar gehoord. Zonde, want haar zoete synthpop is een lust voor de oren. Haar teksten zijn beeldend en emotioneel. Haar creativiteit is grenzeloos, zo maakt ze haar eigen videoclips en tekeningen. Maar deze tomboy is ondanks haar talenten net zo verlegen en lief als de jongens die meezingen: “Lions make you brave. Giants give you Faith. Death is a charade”

Owl City

Adam Young is ook al zo’n verlegen mannetje. Hoewel, dat is waarschijnlijk slechts een show, want ergens druipt de arrogantie er bij de jongen af. De zoete synthpop van Owl City kende een hoogtepunt met de single Fireflies en ook de single Vanilla Twilight is prachtig om te horen. Helaas kent de rest van de set precies hetzelfde recept, keer op keer herhaald. Na 4 keer een zoetsappig synthpop liedje te horen is het genoeg geweest. De halve zaal loopt een beetje te morren. Jammer, want de band probeert met tientallen instrumenten en een prachtig lichtspel een schitterende show neer te zetten. Helaas is er maar een woord die dit concert kan omschrijven: saai.


Owl City (c) Marleen de Roo

One Response to “Game nerds en Owl City”

  1. irene Says:

    Ik ben het er zelf helemaal niet mee eens dat owl city saai is
    Als je nou gewoon echt van super rustige muziek houd dan is het toch perfect?

Leave a Reply